Thursday, November 19, 2009

Mari mari kita menjoyah

Bukan semua orang beruntung tau dalam dunia nih...
Ok bukan. Semua orang yang dilahirkan di dunia adalah beruntung. Cuma tahap keberuntungan kita berbeza.
Mungkin bagi setengah orang hari ni dapat makan nasik lauk ayam goreng kunyit adalah satu benda yang sangat beruntung..rasa bertuah sangat sebab jadi insan terpilih makan nasik lauk ayam goreng kunyit. Ada setengah orang pulak dapat hadiah kereta honda accord pada umur 23 tahun adalah benda yang sangat beruntung!! weh ni gila punya untung..

Ada orang yang bertemu jodoh dengan pilihan hati di usia 24 tahun seperti yang dia rancang dalam plan kehidupannya adalah sangat beruntung kita rasa. Ada jugak orang yang umur 28 tapi masih belum bertemu jodoh sebab ikut plan asal umur 23 dh kena kawen rasa diri dia tak beruntung sangat... Memang tahap rezeki itu berbeza beza. Kadang-kadang bila kita dapat drive viva hari ni, kita masih merungut. Sebab dok nampak Myvi pulak. Padahal dia lupa dulu dia naik bus saja kemana mana.

Tapi percayalah, setia apa yng dh ditetapkan pada kita semua memang tepat pada masa dan keadaan.

Ada orang bila frust ditinggalkan, dia dapat peluang sambung blaja. Itu rezeki
Ada orang bila diuji dengan kecurangan suami, dia diberi baby baru. Itu rezeki
Ada orang yang masih belum dapat kerja government ,tp dia masih bekerja ditempat yg takde stress.Itu rezeki..

Jadi...kesimpulannya????

8 comments:

  1. aku dpt kereta.. terus lupa camna nk naik public transport.. ahaha

    ReplyDelete
  2. Jard..aku pn sme..muahahaha...

    p/s: aku rasa beruntung sbb sbb berjaya berambus dr kerja dulu akibat boss yg mcm syialll...huhu

    ReplyDelete
  3. Bertuah dan untung adalah lain.

    Sila cuba lagi.

    ReplyDelete
  4. aku bersyukur....kekekeke

    brsyukur je ngn ujian Allah...nnti DIA bg yg lebih baik.

    ReplyDelete
  5. betul2.. aku pecaya setiap apa yang jadi mesti ada hikmah.. :)

    Hapiz Rahman
    ~warna-warni hidup~
    http://journey-kecik.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. bersyukur jer apa yang trjadi

    ReplyDelete
  7. aku??pew ea??


    urm...

    tataw la..enngeee..

    ReplyDelete