Monday, December 7, 2009

Cerita tentang rumput,tapi cerita nya dimana?

Apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang.


Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik.


KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.


from email yang di forward juga..

1 comment:

  1. btul....sy berpendapat sedemikian jugek. jgn lah sbb sdikit salah paham da mau tutup hubungan. ikhlas dlam perhubungan. tak mungkin kan kita dpt org yg 100% sama citarasa/sependapat ngn kiter. takkan wujudd

    ReplyDelete