Friday, September 24, 2010

DiGi iPhone 4 Me

DAY 1


Memang teruja habis bila tengok orang lain pakai hanphone touch screen. And satu satunya handphone touch screen yang i tau ialah iPhone... Disebabkan terlampau taksub dengan iPhone dan touch screen nya i telah memakai handphone buatan china yang tidak ori.Yang penting touch screen.  Tapi tiada kepuasan! Dan impian i ialah I waaaaaaaaaaaaaaant a Digi iPhone 4! Its gonna be mine!

I yang memang tak berapa nak celik teknologi cuma tau satu satunya handphone touch screen terbaik ialah iPhone. Dengan lebar paparan screen yang luas cukup untuk i meneliti jerawat di muka teman kala melayari internet! Tak perlu menekan kebawah ketepi berulang kali untuk mendapatkan paparan yang luas. Hebat kan!

Handphone sekarang, mudah tercalar! sangat mudah. Kadang-kadang aku ambik pensil atau pen atau apa saja yg berdekatan untuk menghantar message. Tekan kuat sikit dah calar balar. Dengan permukaan anti gores dengan sensor acceloremeter tak mungkin tercalar lagi. Memang sesuai la dengan aku yang ganas ni!

Hanphone sekarang gambar pecah-pecah. Bila transfer dalam laptop macam lukisan cat air. Burok! nk upload di facebook pun malu. I suka ambil gambar kejadian yang berlaku sekeliling i. Pemandangan yang cantik. Wajah-wajah Asia yang unik. Kalau dapat iPhone, dengan kamera 5 mega pixel dan teknologi autofocus memang sangat membantu! Boleh zoom sampai 5x.Fuyoooo! Confirm nampak segala jerawat dan jeragat.. :) Oh ia juga disokong A-GPS...ape tu? nanti google...

Teringin sangat nak macam orang lain buat video call tengok muka kawan baik tengah buat ape tu sambil bergosip hal hal sekolah. Kalau ada boyfriend lagi best kan bergayut sambil video call.. Mesti nak control ayu je muka :p Handphone sekarang tak boleh buat video call T____T  Dengan bantuan teknologi Turbo 3g Network oleh Digi mesti membantu impian ku! Diulangi TURBO okey!! Ingat enjin turbo je ada??

Kalau nak record memang dapat video terbaik punya dengan iPhone 4 ni sebab teknologi HD. Lepas record, edit terus boleh share dekat youtube. Pastu text kawan-kawan suruh rate video sendiri. Sumpah gila glamour! Kalau dah ada anak memang tak kan terlepas semua progress dia even bila mata berkelip pun kan! Tapi sayang masih belum berkahwin pun. Jadi mungkin anak mata atau anak tekak yang diambil kira :)


anak tekak


I nak sangat iPhone 4 ni. Digi please give it to me!

No comments:

Post a Comment